sociaal
opleidings
instituut

Log hier in op de leeromgeving

Professional-traint-professional

Effectieve samenwerking binnen het sociaal domein laat soms te wensen over door een wederzijds gebrek aan kennis en daarmee gebrek aan begrip voor elkaar en elkaars situatie. Na het volgen onze professional-traint-professional opleiding ben jij de trainer. En kun je jouw collega’s trainingen geven over jouw specialisme. Zo zet je jouw vakgebied op de kaart en vergroot je het kennisniveau van de hele organisatie met een soepelere samenwerking tot gevolg.

Professionaliseer je organisatie door zelf trainingen te geven

Bij SOi maken we onszelf het liefst overbodig. Dat is dan ook het doel van onze professional-traint-professional pakket. Hiermee geven we jou de kennis en vaardigheden in handen om zelf trainingen te geven. We maken je het daarbij zo makkelijk mogelijk. Het hele pakket om een training te organiseren – van flyers en communicatieplan tot het trainingsmateriaal zelf – staat klaar. Het inkopen van trainingen die niet aansluiten op jullie praktijk is niet meer nodig en het stimuleren van de professionele ontwikkeling van collega’s wordt eenvoudiger.

Hoe het werkt

De opleiding professional-traint-professional bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1 dag, en 2 terugkomdagen van een halve dag. Voor de opleiding houden we een intakegesprek om wederzijdse verwachtingen helder te krijgen, en tijdens de opleiding monitoren we met een tussentijds gesprek of we nog steeds aan die verwachtingen voldoen. Je krijgt daarnaast een persoonlijke coach voor intervisie en feedback en werkt aan een persoonlijk portfolio. De opleiding wordt afgesloten met een examentraining waarbij je zelfstandig een training geeft en wordt beoordeeld op de aangeleerde competenties. De trainingsgroep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 10 personen.

Licentie

Na het afronden van de opleiding word je bij SOi geregistreerd als licentiehouder. Deze licentie wordt elke 2 jaar automatisch verlengd als de deelnemer aan de voorwaarden van de licentie blijft voldoen. Denk aan het volgen van een jaarlijkse opfriscursus, het verzorgen van minstens 1 training per jaar en het evalueren van gegeven trainingen.

Kosten

De kosten voor het professional-traint-professional pakket bestaat uit eenmalige kosten voor de opleiding inclusief trainingsmateriaal en coaching. Daarnaast betaal je xx euro per deelnemer aan de trainingen die je zelf geeft en xx euro voor de jaarlijkse opfriscursus.

Wil je meer weten?

Vul hier je naam en e-mailadres in en je ontvangt van ons meer informatie

Wil je met ons aan de slag?

Mocht je meer informatie willen, of je willen inschrijven voor een van deze opleidingen, neem dan contact met ons op.

Anne Goené

Niesaar Soeleman

Direct inschrijven voor deze opleiding

Op welke naam mag de factuur komen te staan?

Winkelmand 0

Laatst bekeken 0

Bedankt voor de aanvraag

Je kunt de brochure in PDF downloaden via onderstaande knop.

Wil je meer informatie of advies neem dan even contact op met 1 van onze specialisten