sociaal
opleidings
instituut

Log hier in op de leeromgeving

Over ons

Als sociaal professional sta je elke dag opnieuw voor uitdagingen. Je hebt beperkte tijd en beperkte middelen en toch wil je de kwetsbare burgers die je ondersteunt echte (duurzame) oplossingen bieden. Dat vraagt kennis, vaardigheden en soms ook ondersteuning in je werk. Dat is waarom we het Sociaal Opleidingsinstituut hebben opgericht. 

Groeien als sociaal professional

Het sociaal domein is een dynamische en veeleisende omgeving om in te werken. Dat weten we omdat we zelf maatschappelijk werkers zijn (geweest). Je zet je in voor de bestaanszekerheid en het welzijn van je cliënten en probeert hen zo goed mogelijk te helpen – en daarbij ben je in feite je eigen instrument. Jouw effectiviteit als sociaal professional wordt bepaald door jouw eigen kennis en vaardigheden en ook jouw eigen vitaliteit. Het Sociaal Opleidingsinstituut is opgericht om jou daarin te ondersteunen.

Waar haal je de tijd vandaan om je vakinhoudelijke kennis op peil te houden en bijvoorbeeld je gespreksvaardigheden aan te scherpen? Je hebt een grote case-load en te maken met complexe hulpvragen die veel overleg en uitzoekwerk vergen. En niet te vergeten: je hebt zelf ook nog een leven! Natuurlijk heb je leervragen en wil je blijven groeien in je werk, maar je hebt geen zin in lange theoretische verhalen en tijdrovende werkgroep-opdrachten. Je wil iets leren en de volgende dag in de praktijk brengen!

Ons aanbod 

Het opleidingsaanbod van het Sociaal Opleidingsinstituut is helemaal toegesneden op de werkwijzen en leerdoelen van sociaal professionals. We zijn daarbij gericht op concreet resultaat; het bereiken van meetbare resultaten staat centraal in ons werk. We streven naar duidelijk meetbare verbeteringen in competenties, persoonlijke vitaliteit en effectiviteit (en integraliteit) van interventies. Hiervoor zetten we blended learning in: een combinatie van e-learning, groepslessen en individuele coaching en begeleiding.

We werken uitsluitend met up-to-date en evidence-based informatie, waardoor je altijd toegang hebt tot de meest recente wetswijzigingen en wetenschappelijke inzichten. Onze trainers hebben praktijkervaring in het sociaal domein en begrijpen de uitdagingen van dit vakgebied. Tijdens onze interactieve klassikale bijeenkomsten creëren de trainers een inspirerende omgeving waarin de deelnemers kunnen netwerken, ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. We bieden zowel open inschrijvingstrainingen voor individuele professionals als op maat gemaakte incompany trainingen voor organisaties.

Naast ons opleidingsaanbod bieden we dus ook individuele coaching en werkbegeleiding, waarbij een ervaren mentor je helpt om nieuwe kennis, vaardigheden en persoonlijke doelen in de praktijk te brengen. Als je juist in samenspel met andere sociaal professionals aan je (professionele) zelf wilt werken, dan is zijn onze intervisiebijeenkomsten interessant voor jou.

Onze missie

Al onze producten zijn gericht op het ondersteunen en versterken van sociaal professionals en uiteindelijk ook op het verbeteren van samenwerking in het sociaal domein. Daarom bieden we ook team-coaching aan en train-de-trainer programma’s aan. Op die manier faciliteren ‘ketensamenwerking’ en een integrale aanpak in het sociaal domein. Wij helpen de helpers, wij ondersteunen de ondersteuners, wij leiden de leiders op!

Even voorstellen

Anne

Niesaar

Maartje

Soraya

Pamela

Mirte

Patricia

Marielle

Lene

Onze partners

Winkelmand 0

Laatst bekeken 0

Niesaar

Trainer & adviseur

Niesaar is adviseur en trainer bij SOi. Hij heeft jarenlange ervaring in de schuldhulpverlening en weet met zijn sociale hart en grote rechtvaardigheidsgevoel op mooie wijze de droge kennis van het recht om te zetten naar het helpen van anderen. Hij is intelligent, een baken van kalmte en rust en werkt altijd zeer secuur. Daarnaast is hij kritisch en vindingrijk en schuift hij zijn mening niet onder stoelen of banken. Maar met zijn hartelijke persoonlijkheid weet hij feedback altijd gericht en opbouwend te brengen.

Vragen?

Bel of mail via 06-47944984 of niesaar@so-i.nl

Maartje

Trainingscoordinator

Maartje is coordinator en inhoudelijk deskundige bij het Sociaal Opleidingsinstituut. Maartje heeft zich altijd op verschillende manieren sterk gemaakt voor sociale rechtvaardigheid en gelijkheid. Bestaanszekerheid is een fundamenteel recht en zou voor een ieder geborgd moeten zijn. Maartje ziet dat dit niet voor iederen altijd vanzelfsprekend is. Haar maatschappelijke betrokkenheid en ruime ervaring op verschillende werkterreinen vormen een geslaagde combinatie die perfect aansluit op haar huidige functie. Door sociaal professionals op te leiden, worden de meest kwetsbare burgers in het sociaal domein nog beter bijgestaan.

Vragen?

Bel of mail via 020-3621747 of info@sociaalopleidingsinstituut.nl

Soraya

Trainer en coach

Soraya is trainer en coach bij het Sociaal Opleidingsinstituut. Haar authenticiteit straalt door in haar persoonlijkheid. Ze is oprecht en eerlijk, en beschikt over waardevolle praktijkervaring als maatschappelijk werker. Haar karakter en ervaring vormen de basis voor het opbouwen van vertrouwen in haar rol als trainer en coach. Soraya heeft een verbindende persoonlijkheid, communiceert effectief, beïnvloedt groepsdynamieken en heeft echte aandacht heeft voor professionals die ze begeleidt.

Vragen?

Bel of mail via 020-3621747 of info@sociaalopleidingsinstituut.nl

Pamela

Trainer schuldhulpverlening

Pamela is trainer bij het Sociaal Opleidingsinstituut. Zij heeft inmiddels ruim tien jaar ervaring als schuldhulpverlener. Pamela is betrokken, kritisch op de inhoud, bescheiden en laat niet los totdat het doel is bereikt. Als gepassioneerde trainer deelt zij graag haar vakkennis en ervaring. In haar trainingen hanteert ze een praktijkgerichte aanpak waarbij deelnemers de juiste handvatten aangereikt krijgen om mee aan de slag te gaan. Met haar trainingen zet Pamela zich in op het versterken en vergroten van de samenwerking tussen verschillende disciplines in het sociaal domein.

Vragen?

Bel of mail via 020-3621747 of info@sociaalopleidingsinstituut.nl

Mirte

Trainer en coach

Mirte is trainer en coach bij het Sociaal Opleidingsinstituut. Mirte is een ervaren trainer en coach met ruim tien jaar aan trainerservaring. Als trainer en docent bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de HvA heeft Mirte bewezen haar kennis op een toegankelijke en begrijpelijke manier over te brengen aan haar deelnemers. Door haar wetenschappelijke achtergrond hecht Mirte waarde aan evidence-based werken en kijkt ze altijd met een kritische blik naar didactiek en theorie. Daarnaast staat ze bekend om haar vrolijkheid en interactieve en dynamische aanpak.

Vragen?

Bel of mail via 020-3621747 of info@sociaalopleidingsinstituut.nl

Patricia

Trainer en coach

Patricia is trainer en coach bij het Sociaal Opleidingsinstituut. Ze heeft jarenlange ervaring in de (jongeren)hulpverlening. Met haar warme en rustige uitstraling, positieve energie en passie voor werken met mensen weet zij makkelijk verbinding te leggen met zowel cliënten als hulpverleners. Haar interactieve en energieke manier van werken maakt iedere training tot een inspirerende en leerzame ervaring.

Vragen?

Bel of mail via 020-3621747 of info@sociaalopleidingsinstituut.nl

Marielle

Trainer

Marielle is trainer bij het Sociaal Opleidingsinstituut. Ze heeft jarenlang in de ambulante hulpverlening gewerkt voor mensen met een licht verstandelijke beperking, GGZ- en verslavingsproblematiek. Marielle is iemand die altijd bezig is en weet van aanpakken. Communicatie, gevoel en beweging spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen en uitvoeren van haar trainingen, waarin ze met haar nuchtere houding en humor iedere deelnemer weet te betrekken.

Vragen?

Bel of mail via 020-3621747 of info@sociaalopleidingsinstituut.nl

Lene

Trainer en coach

Lene is trainer en coach bij het Sociaal Opleidingsinstituut. Met meer dan twintig jaar ervaring in de hulpverlening brengt Lene een schat aan kennis en expertise met zich mee. Haar passie voor het ondersteunen van gezinnen en het waarborgen van de veiligheid van kinderen is inspirerend. Ze is actief in het ontwikkelen en geven van trainingen waarbij deelnemers direct de opgedane kennis kunnen toepassen in hun dagelijkse werk. Lene staat bekend om haar praktische, betrokken en creatieve aanpak. Empathie ligt aan de basis van haar benadering. Daarnaast hecht Lene als trainer veel waarde aan humor, want een positieve sfeer is essentieel voor effectief leren en ontwikkelen.

Vragen?

Bel of mail via 020-3621747 of info@sociaalopleidingsinstituut.nl

Anne

Trainer & coach

Anne is trainer en coach bij SOi. Ze is gedreven en gepassioneerd met veel kennis over de effecten van armoede en schulden op mensen en de samenleving. Anne is innovatief en kan bogen op jarenlange ervaring in de hulpverlenerspraktijk. Haar warme en spontane persoonlijkheid en sterke analytische vermogen maken dat zij als geen ander aansluiting weet te vinden bij haar doelgroep. Of dat nu cliënten, hulpverleners of bestuurders zijn.

Vragen?

Bel of mail via 06-43886342 of anne@so-i.nl