sociaal
opleidings
instituut

Log hier in op de leeromgeving

Opleidingen

Naast trainingen en e-learnings bieden wij verschillende post-HBO opleidingen aan. Deze worden verzorgd door ervaren professionals die werkzaam zijn binnen het sociaal domein.

Schuldhulpverlening

Bij het Sociaal Opleidingsinstituut kan je een post-HBO Schuldhulpverlening volgen. Deze opleiding stelt je in staat alle benodigde kennis van zaken je eigen te maken en daarmee een schuldenaar op de best denkbare manieren bij te staan. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van het Kiwa, dat vijf jaar geldig is. Gedurende die periode dien je je vakbekwaamheid op peil te houden door bijvoorbeeld het volgen van trainingen.

Beleidsbemiddeling

Een groep burgers protesteert tegen de komst van een windmolenpark; een conflict tussen maatschappelijke organisaties over een ingrijpende wijziging in subsidiebeleid; een bedrijvensector dreigt met een juridische procedure over een nieuw vergunningenstelsel… Allemaal voorbeelden van taaie conflicten, die we ook wel wicked problems noemen. In de 8-daagse opleiding Beleidsbemiddeling leer je hoe je als bemiddelaar een groep stakeholders (belanghebbenden) helpt in het bereiken van consensus over een gezamenlijke oplossing.

Budgetcoaching

Het Sociaal Opleidingsinstituut biedt een opleiding tot budgetcoach aan voor sociale professionals die cliënten begeleiden bij het beheren van hun geldzaken. Als professioneel budgetcoach leer je mensen verantwoord met geld om te gaan en meer grip te krijgen op hun inkomsten en uitgaven. Met deze praktijkgerichte opleiding doe je kennis en vaardigheden op die essentieel zijn om als professioneel budgetcoach aan de slag te gaan.

Professional-traint-professional

Effectieve samenwerking binnen het sociaal domein laat soms te wensen over door een wederzijds gebrek aan kennis en daarmee gebrek aan begrip voor elkaar en elkaars situatie. Na het volgen onze professional-traint-professional opleiding ben jij de trainer en kun je je collega’s trainingen geven over jouw specialisme. Zo zet je jouw vakgebied op de kaart en vergroot je het kennisniveau van de hele organisatie met een soepelere samenwerking tot gevolg.

Wil je met ons aan de slag?

Mocht je meer informatie willen, of je willen inschrijven voor een van deze opleidingen, neem dan contact met ons op.

Anne Goené

Niesaar Soeleman

Winkelmand 0

Laatst bekeken 0